האם אנחנו שומרים את היינות שרכשנו במיטב כספנו בצורה טובה? האם היינות לא מתקלקלים בבית? כיצד מומלץ ללשמור יין?
הגורמים העיקרים אשר משפיעים על שימור איכות היין לאורך זמן הינם: טמפרטורה, טמפרטורה קבועה, תאורה מתאימה, תנוחת הבקבוק והלחות בה נמצא היין .
טמפרטורה: הטמפרטורה המומלצת לשימור יין לטווח ארוך הינה סביב 16 מעלות צלזיוס. טמפרטורות חמות מדי מבשלות את היין, וטמפרטורות נמוכות מדי, משנות את המבנה המולקולרי של היין.
לחות: יש חשיבות גדולה ללחות בה נשמר היין בכדי לשמור על פקק השעם. סביבה המספקת לחות יחסית ברמה של 60 עד 70 אחוזים היא סביבה אידיאלית הנדרשת לשימור נאות של פקק השעם. פגיעה בפקק השעם והתפוררותו, מכניסה חמצן לבקבוק שמחמצן את היין.
חשיפה לאור: יש לשמור את היין בסביבה אפלה ללא חשיפה ישירה לשמש, מכיוון שהיין עשוי לעבור תהליכי חמצון כתוצאה מחשיפה לאור.
אופן האחסון: חמצן הינו אחד האויבים הגדולים בתהליך שימור היין. חשוב לשמור על בקבוקי היין במצב שכיבה. בשכיבה, הנוזל בא במגע עם פקק השעם מבפנים, גורם לפקק השעם להתרחב ובכך תורם לאטימה טובה יותר של הבקבוק.
טמפרטורה קבועה: מעבר לטמפרטורה האידיאלית לשימור יין חשוב שהיין לא יהיה חשוף לשינויי טמפרטורה קיצוניים מדי. שינויי טמפרטורה פוגעים בארומות של היין.
מומלץ לשמור את היין במקום קריר, ואפל. למי שיכול מומלץ להיעזר במקרר יין.
הגורמים העיקרים אשר משפיעים על שימור איכות היין לאורך זמן הינם: טמפרטורה, טמפרטורה קבועה, תאורה מתאימה, תנוחת הבקבוק והלחות בה נמצא היין .
טמפרטורה: הטמפרטורה המומלצת לשימור יין לטווח ארוך הינה סביב 16 מעלות צלזיוס. טמפרטורות חמות מדי מבשלות את היין, וטמפרטורות נמוכות מדי, משנות את המבנה המולקולרי של היין.
לחות: יש חשיבות גדולה ללחות בה נשמר היין בכדי לשמור על פקק השעם. סביבה המספקת לחות יחסית ברמה של 60 עד 70 אחוזים היא סביבה אידיאלית הנדרשת לשימור נאות של פקק השעם. פגיעה בפקק השעם והתפוררותו, מכניסה חמצן לבקבוק שמחמצן את היין.
חשיפה לאור: יש לשמור את היין בסביבה אפלה ללא חשיפה ישירה לשמש, מכיוון שהיין עשוי לעבור תהליכי חמצון כתוצאה מחשיפה לאור.
אופן האחסון: חמצן הינו אחד האויבים הגדולים בתהליך שימור היין. חשוב לשמור על בקבוקי היין במצב שכיבה. בשכיבה, הנוזל בא במגע עם פקק השעם מבפנים, גורם לפקק השעם להתרחב ובכך תורם לאטימה טובה יותר של הבקבוק.
טמפרטורה קבועה: מעבר לטמפרטורה האידיאלית לשימור יין חשוב שהיין לא יהיה חשוף לשינויי טמפרטורה קיצוניים מדי. שינויי טמפרטורה פוגעים בארומות של היין.
מומלץ לשמור את היין במקום קריר, ואפל. למי שיכול מומלץ להיעזר במקרר יין.